Do the books, darling
Jag har nu gjort ett karriärsbyte från commi på Pontis till barista på Starbucks. Och än så länge har jag inte ångrat mig (även om jag fick lite ångest sista dagen när jag var tvungen att säga hejdå till alla). Starbucks training skiljer sig avsevärt från Ponti's om man säger så. Där placerade dom mig bara i dörren med en trave menyer och uppmanningen att "smile, smile, smile". På Starbucks däremot är det seriös träning som gäller. Ibland känns det mer som jag börjat skolan igen istället för ett nytt jobb. Jag har fått fylla i tusen olika papper och ett par workbooks. Men inte nog med det, jag har även en tjock pärm med information och övningar på allt. Så dagens 6h-pass innebar två timmar "on the floor" och fyra timmars pluggande. Så nu kan jag allt om hälsa & säkerhet, the Mission Statement och Legendary Service. Frågan är, när ska jag lära mig göra kaffe?
På tal om kaffe har jag även fått göra coffee tastings, vilket för en icke-kaffedrickande människa som jag (fast idag drack jag en halv tall latte på min rast, det ni) är ett helvete. Jag kan inte skilja på kaffe och kaffe, allt luktar lika äckligt. Men det måste man, och sen ska man skriva ner sina iaktagelser i sitt Coffee Passport. Ibland tror jag seriöst att det är en sekt jag gått med i, och inte en kaffekedja. But i like it. Och bäst av allt är att jag nu är ledig till och med fredag (sämst av allt är att jag ibland, som idag, börjar 6.00. Att ställa klockan på 04.45 är mot min natur).
Nu ska Frida och jag åka in till stan för lite shopping, och sen blir det fika med Julia. Najs najs.
xx, Johi